Zo nu en dan kom ik dieren tegen die opvallen door hun grappige uiterlijk. Het kan ook zijn dat ik voor ze val vanwege hun kwaliteiten zoals kunnen praten of het over steken van oceanen. Wat de reden ook is, het is altijd een groot plezier om ze te schilderen!

uit 2018 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De blauwgele ara papegaai

2019

Deze papegaai is een grote vogel van ongeveer 80 cm en komt oorspronkelijk uit Zuid Amerika. Hij valt op door zijn blauwe veren aan de bovenzijde en zijn gele, bijna goudkleurige veren aan de onderkant.  In het wild kunnen deze intelligente vogels wel 30 à 35 jaar oud worden. Ook staan ze bekend om het kunnen hebben van een sterke band met mensen en hun kwaliteit om zelfs te kunnen praten.  Al met al een hele krachtige en indrukwekkende vogel. Hij zal dan ook zeker opvallen in je interieur.  

Groep flamingo's

2018

Deze heb ik geschilderd, omdat het er zo grappig uit ziet als de flamingo's bij elkaar staan als groep. Zo met hun koppen omhoog waar de zon prachtig op schijnt. 

De blije struisvogel

2019

Dit schilderij is een combinatie van aquarelverf en houtskool tekening. Het geeft het een speels uiterlijk, wat het ideaal maakt voor in de kinderkamer.  Er zijn nog twee soortgelijke schilderijen namelijk 'Het Tevreden Varken' en 'De nieuwsgierige alpaca'. 

Het tevreden varken

2019

Dit schattige varken is een combinatie van aquarelverf en houtskool. Het krijgt daardoor een uiterlijk alsof hij net uit een kinderboekje gestapt is. Ik heb een serie van 3 gemaakt. De andere 2 zijn de grappige kop van een alpaca (lijkt op een lama) en die van een struisvogel. 

De nieuwsgierige alpaca

2019

Deze alpaca is een combinatie van aquarelverf en houtskool. Op deze manier heeft het iets weg van een tekening uit een kinderboekje. Zijn zachte vacht en grote ogen geven hem een schattig uiterlijk.  Ideaal als schilderij voor in de kinderkamer!  Er zijn nog twee soortgelijke schilderijen namelijk 'Het Tevreden Varken' en 'De Blije Struisvogel'. 

De Libelle

2019

Het fragiele uiterlijk heb ik geprobeerd vast te leggen met waterverf. De vleugels uitgeklapt en op een klein takje zoals we ze zo vaak aan de waterkant kunnen zien zitten. Zichzelf opwarmend in de zon. 

Verbonden met elkaar

2018

Deze groep vissen zijn op een bijzondere manier met elkaar verbonden. Een soort 'bloedband' die met aquarelverf tot stand gekomen is. Tijdens het schilderen heb ik het papier een beetje rechtop gehouden. Hierdoor konden de kleuren door stromen naar de vis eronder. Ik moest snel zijn, want waterverf droogt heel snel. 

Edelhert in de avondzon

2018

Terwijl de zon ondergaat loopt het edelhert door het hoge struikgewas. Door het tegenlicht wordt het een silhouet en is zijn grote gewei goed zichtbaar . Op de achtergrond zijn hoge bergen te zien.